Manfrotto

Minulla on ollut vuosikaudet käytössäni 80-luvulta peräisin oleva Velbon -merkkinen tripodi. Isäni on ostanut sen aikoinaan videokamerakäyttöön, mutta olen sittemmin käyttänyt sitä valokuvauksessa. Sen korkeussäätö on ollut pitkään rikki enkä ole sitä enää nykyään käyttänyt kuin harvakseltaan tähtiä kuvatessani tms tilanteissa, joissa jalusta on aivan välttämätön.

Kerran tein itse harrastusmielessä puusta kolmijalan (kuva alla), mutta se on lähinnä koriste-esineenä työhuoneessani, sillä käytössä se on kömpelö ja hieman hutera eikä se siten ole juuri hyödyksi. Minulla on myös Manfrotton hyvä kuulapää, jota olen pitänyt tuon puujalan päässä.

Eli koska vanha Velbon hajoaa käsiin ja itse tehty puujalka ei ole käytännöllinen, päätin hankkia itselleni uuden jalustan ja sellainen löytyi näppärästi netistä; Manfrotton 190XPROB -malli. Postikulutkin jäivät pois, kun osallistuin kaupan sivuilla olleeseen asiakaskyselyyn. Jalusta on siitä hyvä, että pystyputken saa tarvittaessa vaakaan, joten kameran saa tämän jalustan ja kuulapään avulla periaatteessa mihin asentoon tahansa. Tämä on tärkeää etenkin, jos kuvaa lähikuvia luonnossa.


0 kommenttia: