Paljon iloa jouluvaloista

Koska viikonloppu oli harmaa, sateinen ja hiljainen, ehdin miettiä monia tähdellisiä asioita. Mietin mm. monta kertaa miten saisin täksi jouluksi laitettua takapihalle värikkäät jouluvalot ikäänkuin pieneen kuuseen tai johonkin pensaaseen. Ainoa ongelmahan siinä on se, ettei takapihalla kasva kuusia eikä vielä riittävän kokoisia pensaitakaan. Ehdin jo miettiä väsääväni valoja varten jonkinlaisen etäisesti kuusen muotoisen kehikon ohuista puunoksista nurmikolle, kunnes; Heureka!

Keksin, että voin laittaa olemassaolevaan pajukartioon (jossa on jo kirkkaat led-valot) toiset, värilliset valot ja ottaa sitten joulun aikaan pelkästään töpseliä vaihtamalla nämä värivalot käyttöön. Loppiaisen jälkeen taas töpselin vaihto ja a vot; neutraalit ei-jouluiset kirkkaat ledit saavat palaa vielä kevättalven pimeinä iltoina. Pimeässä kukaan ei näe, että pajukartiossa on kaksi eri valosarjaa, kun niistä vain toiset ovat kulloinkin käytössä.

Tästä ajatuksesta riemastuneena kävin jo tänään ostamassa Prismasta Konstsmiden 100 ledin valosarjan, jonka jo kiinnitin pajukartioon. Asennusmusiikkina kuuntelin Juha Tapiota. Lopputuloksesta tuli upea, vaikka itse sanonkin. Ensimmäisenä adventtina teen sitten pajukartion moodinvaihdon: kirkkaat valot --> värilliset valot.

Ai että sitä voi ihminen nauttia pienistä asioista! ;-]

0 kommenttia: