MB-D80

Äkkäsin eilen eräästä toisesta blogista Googlen käännöstyökalun linkityksen kyseiseen blogiin. Kopioin systeemin heti tähänkin sivustoon. Siis: otsikon alla olevaa lippua klikkaamalla Googlen kääntäjä tekee näistä teksteistä käännöksen englanniksi. Käännös on - kuten odottaa saattaa - paikoin ontuva eikä siellä täällä käyttämiäni epämääräisiä sanoja ja sanontoja toki voi mikään automaattisysteemi kunnolla kääntää. Hauska lisuke joka tapauksessa!

Tänään netissä silmiini pisti silmiinpistävän ;-] edullinen pystykahva Nikon D80 kameraani, eli siis MB-D80. Ottaen huomioon, että olen vuosikaudet kuvannut Nikon F4S-kameralla, jossa pystykahvasta oli minulle jo muodostunut jonkinlainen itsestäänselvyys, oli tämä pikantti lisäys D80:een kuin piste i:n päälle.

Kaiken lisäksi tähän pystykahvaan saa yhtä aikaa käyttöön kaksi akkua ja kahvassa on sen verran 'järkeä', että se käyttää ensin loppuun toisen akun ja siirtyy vasta sen jälkeen käyttämään toista. Kummankin akun varaustilaa voi seurata kameran valikoista. Lisäksi näiden EN-EL3e -akkujen sijasta voi käyttää kuutta tavallista AA-kokoista patteria tai akkua.

Talvisessa kuvauksessa lisäkapasiteetti ei todellakaan ole pahitteeksi: muistan monta patterien hyytymistä mm. revontulia kuvatessani vanhana kunnon filmiaikana.

Filmille kuvaamisen hiipuminen digiajan saapumisen myötä, digipokkarin (oi miksi?!) osto, ja työ-muka-kiireiden lisääntyminen saivat valokuvausharrastukseni jossain määrin hiipumaan useamman vuoden ajaksi. Nyt koen kuitenkin löytäneeni saman innoituksen uudelleen ja tunnen riemua ottaessani kuvan vaikkapa mitättömästä havunneulasesta tai kolikosta. Aiemman blogitekstini lausetta toistaen; Ai että sitä voi ihminen nauttia pienistä asioista!


0 kommenttia: