White lyhdyt

Viime kesänä (...ja se, että sanon noin tarkoittaa, että kesä on jo mennyttä ja eletään jo syksyä; oih ja voih.) sain hankituksi lähes puolen vuoden odotuksen jälkeen kuusamolaisen keraamikon Chris Whiten tuikkulyhtysetin, jossa on kolme eri kokoista lyhtyä (kuva alla). Nyt siis koittaneen syksyn pimenevinä iltoina olen voinut nauttia niiden valosta, lämmöstä ja kauneudesta.

White teki aiemmin pelkästään keramiikkaa, mutta on nykyään keskittynyt enemmän matkailualan yrityksensä pyörittämiseen. Melko usein kirppareilla näkee hänen tuotantoaan, joissa yleensä lukee pohjassa "The White Studio Kuusamo Finland" käsin kaiverrettuna. Viimeksi näin hänen erikoisia, kuksaa muistuttavia mukejaan Valtterissa viime lauantaina. Työn laatu on hänen esineistössään aina ollut korkea, minkä olen ilolla pannut merkille.

Näiden lyhtyjen muoto tuo jostain syystä mieleeni Indiana Jones -elokuvassa "Tuomion temppeli" nähdyt Sankara-kivet. En tiedä miksi, mutta jo ensimmäisen kerran nämä Whiten lyhdyt nähtyäni oli assosiaatio selvä.


2 kommenttia:

12. maaliskuuta 2015 klo 12.36.00 UTC+2 Sipi kirjoitti...

Kirppis-Kellariin Forssaan tuli juuri myyntiin The White Studion kuksaa muistuttavat mukit. Väri kaunis vihreä ja mukit ovat käyttämättömät. Munan muotoisia tuikkuastioita oli ennen yleisesti myynnissä muistaakseni Tiimarissa ja tavarataloissa. Ne vedettiin pois myynnistä vaarallisuutensa vuoksi ("räjähdysvaara").

18. maaliskuuta 2021 klo 20.49.00 UTC+2 Unknown kirjoitti...

The White Studio keraaminen tuikku kota ja muut keraaminen tuotteet ei ollut koskaan myynnissä Tiimarissa ja tavaratalot. Kaikki White Studion keraaminen tuikkuja on testattu VTT keskus ja todettiin turvallinen.
Chris White